top of page
taimen-kanerva-leon.png
1265€
alk.
sis.opastus, lounas, luvat

Espanja - Léon
Perhokalastusmatka 11.-14.4.2024

 

Koe ainutlaatuinen perhokalastusreissu Espanjan taimenparatiisiin Léoniin 11.-14.4.2024. Neljä päivää perhokalastusta ja taitojen hiomista maailmanmestari David Garcia Ferreras´n kanssa

 

Lèonin perhokalastusreissu on enemmän kuin pelkkä kalastusmatka – neljä täyttä päivää oppimista ja kalastusta erään maailman parhaimman perhokalastajan David Garcia Ferreras kanssa hänen kotijoillaan Leónissa, Espanjassa. Tälle kalastusreissulle otamme korkeintaan 6 kalastajaa varmistaaksemme henkilökohtaisen kokemuksen ryhmälle sekä runsaasti aikaa kysellä neuvoja mestarilta. Davidin lisäksi, me Palkesin oppaat olemme tietenkin myös ryhmäläisten apuna ja tukena.

 

Léonin maakunta on Espanjan ehdoton taimenparatiisi. Alueella on aloitettu järjestelmälliset kalastonsuojelu- ja kehitys toimenpiteet n. 10 vuotta sitten. Lähes kaikilla Léonin 3000 km jokivesistä vain C&R kalastus on sallittua ja se näkyy sekä taimenten määrässä että koossa. Yli 60cm kullankeltainen pilkkukylki ei harvinaisuus siiman päässä ja varmuudella pääset sellaisia ainakin näkemään kristallin kirkaista joissa.

 

Neljän päivän ajan joka aamu alkaa lyhyellä teoriasessiolla jokirannassa, jossa David kertoo erilaisia tekniikoita ja niksejä, joita hän on oppinut vuosien varrella ja jotka ovat tehneet hänestä mestarin. Sinulla on mahdollisuus soveltaa niitä lopun päivän Davidin ja meidän toimiessa oppainasi ja mentoreinasi.

 

León on viehättävä kaupunki n. 350 km Madridista pohjoiseen, joka tarjoaa kiehtovan yhdistelmän historiallisia goottilaisia rakennuksia ja modernia kaupunkikulttuuria. Kaupungin kauniit kadut ja vilkas tunnelma houkuttelevat kävelijöitä, ja sen historialliset nähtävyydet, kuten Leónin katedraali, ovat vaikuttavia. Yksi alueen tärkeimmistä kalastuskohteista, Bernesga-joki, virtaa kaupungin halki.

 

Léonin perhokalastusreissu sopii perhokalastajille, jotka haluavat viedä taitonsa seuraavalle tasolle ja vielä sen ylikin.

Hinta tarkentuu osallistujamäärän mukaan ja reissu toteutuu 4-6 henkilön ryhmällä.

 

1695€/hlö (4 hlön ryhmä)

1395€/hlö (5 hlön ryhmä)

1265€/hlö (6 hlön ryhmä)

 

Hintaan sisältyy neljän päivän intensiivinen perhokalastusopastus David Garcia Ferraras´in ja Palkesin oppaiden johdolla, kalastusluvat ja lounaat.

 

Hintaan eivät sisälly lennot, maakuljetukset, majoitus, aamiaiset ja iltaruoat, mutta avustamme teitä asioiden hoitamisessa tarvittaessa.

taimen-petri.jpeg

Espanja - Sort, Pyrenneet
Perhokalastusmatka 18.-21.4.2024

Tänä vuonna suuntaamme Pyreneiden alueelle huhtikuun puolessa välissä, jolloin kevät on siellä kukkeimmillaan. Kohteemme on kuvankaunis Noguresa Pallaresa-joki.

 

Tällä leirillä pääset opettelemaan meidän kanssa upeiden vuoristojokien kalastamista. Kalakannat ovat vahvat ja taimenia on alueen joessa paljon. Käymme läpi erilaisia tekniikoita sekä myös koskenlukutaitoa kristallinkirkkaassa vedessä. 

Noguera Pallaresa saa alkunsa läheltä Ranskan rajaa yli 2000m korkeudesta ja matkaa alas 154 km ennen yhtymistä Segre- ja Ebro-jokiin ja laskemista Välimereen. Joessa on erittäin elinvoimainen luonnonvarainen taimenkanta. Kristallinkirkas ja monimuotoinen joki mutkittelee henkeä salpaavissa vuoristomaisemissa halki pittoreskien pikkukylien ja jyrkkärinteisten kallioiden.

Saapumisillan tapaamisen ja hyvien yöunien jälkeen, suuntaamme jokaisena neljänä kurssipäivänä Noguera Pallaresan eri alueille. Päivittäiset käytännönläheiset teoriasessiot mm. joen lukemisesta ja nymfikalastuksen tekniikasta antavat lisävinkkejä kokeiltavaksi päivän aikana joella.

 

Sort ´in vuoristokaupunki toimii matkan ajan tukikohtanamme ja tarjoaa hyvät peruspalvelut. Alueelta löytyy jonkin verran erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja esimerkiksi ***-hotelli Les Brases on oikein hyvä majoitusvaihtoehto tälle perhokalastusreissulle. Halutessaan on myös mahdollista käydä syömässä Michelin-ravintola Fogonyssa.

 

Näppärin tapa saapua Sort´n kaupunkiin, on lentää Suomesta Barcelonaan ja ajaa sieltä vuokra-autolla n. 3 tuntia koilliseen kohti Pyreneitä.

 

Hinta tarkentuu osallistujamäärän mukaan ja reissu toteutuu 4-6 henkilön ryhmällä.

 

1195€/hlö (4 hlön ryhmä)

995€/hlö (5 hlön ryhmä)

895€/hlö (6 hlön ryhmä)

Hintaan sisältyy neljän päivän intensiivinen perhokalastusopastus Palkesin oppaiden johdolla ja kalastusluvat. Mukaan mahtuu 6 ensimmäistä ilmoittautunutta henkilöä. 

 

Hintaan eivät sisälly lennot, maakuljetukset, majoitus, ruokailut, mutta avustamme teitä asioiden hoidossa tarvittaessa.

taimen-petri.jpeg
895€
alk.
sis.opastus, luvat

Léonin leirin kalastuskohteet

Castilla y Léonin itsehallintoalue sijaitsee Luoteis-Espanjassa ja on tunnettu eteläisen Euroopan todellisena taimenparatiisina. Aluetta halkoo tuhansia kilometrejä kirkasvetisiä jokia, joiden pilkkukyljet ovat kultaisia kaunokaisia. Alueen tunnetuimpia ja suosituimpia jokikalastuskohteita ovat Bernesga-, Esla- ja Orbigo-joet, jotka virtaavat läpi alueen monipuolisen ja upean luonnon. Léonissa näet mahtavien jokien lisäksi lumihuippuisia vuoria, laajoja metsiä, viiniviljelmiä sekä kulttuuria ja historiaa, joka juontaa juurensa antiikin ajoille.

Sortin leirin kalastuskohteet

Noguresa Pallaresa-joki on Katalonian helmi Pyreneiden kainalossa. Joki saa alkunsa läheltä Ranskan rajaa yli 2000 m korkeudesta ja matkaa alas 154 km ennen yhtymistä Segre- ja Ebro-jokiin ja laskemista Välimereen. Noguera Pallaresalla on erittäin elinvoimainen luonnonvarainen taimenkanta. Aluelta löydät myös Alt Pirineun luonnonpuiston sekä tietysti Iberian niemimaan muusta Euroopasta erottavan Pyreneiden vuoriston.

bottom of page