top of page

Espanja
Perhokalastumatka

 

Haluatko aloittaa perhokalastuskautesi jo hyvissä ajoin ja päästä kokemaan Espanjan Pyreneiden uskomattomat jokivedet hyvässä seurassa ja asiantuntevassa opastuksessa? Tule mukaan ryhmämatkatoimisto Kon-Tiki Finlandin ja Palkesin perhokalastusmatkalle Pohjois-Espanjaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Kanssamme pääset tutustumaan kristallin kirkkaisiin vuoristojokiin, Noguera Pallaresa ja Segre, jotka mutkittelevat henkeä salpaavissa vuoristomaisemissa halki pittoreskien pikkukylien ja jyrkkärinteisten kallioiden. Talven jälkeen, joen alimmat osat (baixa muntanya) avautuvat kalastukselle 15.3.2023, joten pääsemme aloittamaan kauden lähes heti sen auettua.

pyreneet.jpg

Matkaan sisältyvät

  • Neljä kalastuspäivää upeissa maisemissa Palkesin oppaiden Kanerva ja Petrin johdolla 

  • kalastusluvat

Matkaan sisältyvät

Kalastuskohteet

Noguresa Pallaresa-joki on Katalonian helmi Pyreneiden kainalossa. Joki saa alkunsa läheltä Ranskan rajaa yli 2000 m korkeudesta ja matkaa alas 154 km ennen yhtymistä Segre- ja Ebro-jokiin ja laskemista Välimereen. Noguera Pallaresalla on erittäin elinvoimainen luonnonvarainen taimenkanta.

Toinen joki, jolla vietämme kalastuspäiviämme, on Segre. Se saa alkunsa Ranskan Pyreneillä ja virtaa sieltä Lleidan kautta kohti Ebro-jokea. Segren parhaimmat ja kauneimmat alueet sijaitsevat sen pohjoisimmissa osissa, joten se on myös meidän suuntamme. Hyvällä tuurilla, kalastajalla on mahdollisuus saada siiman päähän täältä jopa  60 cm kultakylkinen taimen, unohtamatta muita joen eväkkäitä, kuten vaikka jokeen hyvin kotoutuneita ja siellä kutevia kirjolohia.

bottom of page