Perhonsidontakurssi

ABC Masuuni, Karkkila

7.3.2020 klo 9–17

Perhonsidontakurssilla käymme läpi erilaisia sidontamateriaaleja ja -välineitä, jotta eri materiaalien käyttökohteet ja -tavat tulevat tutuiksi. Päivän aikana sidomme mm. liitsejä, nymfejä ja pintaperhoja.

 

Suosittelemme tätä kurssia kaikille perhojen sidonnasta kiinnostuneille aloittelijoista jo hieman perhoja sitoneisiin. Ennakko-osaaminen perhonsidonnasta ei ole välttämätöntä.

 

Aloita hieno harrastus kurssilla ja kartutat tietosi sekä taitosi heti tarvittavalle tasolle! Perhonsidontakurssi on myös erinomainen lahja.

 

Kurssihinta 80€ (sis. alv) sisältää perhosidontaopetuksen klo 9–17, perhonsidontavälineet kurssin ajaksi (mukaan saa ottaa omia välineitä halutessaan), kaikki sidontamateriaalit sekä lounaan ABC Masuunin seisovasta pöydästä. Kurssi toteutuu jos osallistujia on vähintään 6. Kurssille otetaan maksimissaan 10 osallistujaa, jotta voimme taata riittävän intensiivisen opetuksen

PERHONSIDONNASTA

Ensimmäiset maininnat sidotusta hyönteistä jäljittelevästä syötistä, eli perhosta, on kolmannelta vuosisadalta. Roomalainen Claudius Aelinius kertoi muistiinpanoissaan koukkuun sidotusta punaisesta villalangasta ja kukon helttahöyneistä tehdystä vieheestä, jolla hän pyysi pilkullisia kaloja joesta.

Nykypäivänäkin perhoja sidotaan yhä erilaisista luonnosta saatavista aineksista, kuten karvoista, sulista ja höyneistä, tosin mukana on usein synteettisistä materiaaleja. Usein perholla pyritään jäljittelemään kalan ravintoa, mutta myös ärsykeperhot ovat toimivia vaihtoehtoja.

80€
sis. opetus, tarvikkeet,
lounas, alv
nymfi_edited.jpg

KANSSAMME PERHOJA SITOMASSA

Yhteistyökumppaninamme perhonsidontakurssilla on Suomen johtava perhokalastustuotteiden myyjä Ruoto Oy. Hyvillä välineillä on kiva harrastaa ja sitoa perhoja, niinpä Ruoto ja Palkes räätälöivät hyvät tarjoukset sidontavälineistöä ja -materiaaleja kaipaaville kurssilaisille. 

RuotoFiWhiteGreen50cm varjo2_linssiheija
80€
sis. opetus, tarvikkeet,
lounas, alv